Би било добре да бъде засилено дуалното обучение в училищата, които

...
Би било добре да бъде засилено дуалното обучение в училищата, които
Коментари Харесай

Туристическият министър поиска повече дуални паралелки, подготвящи кадри за бранша

Би било добре да бъде засилено дуалното образование в учебните заведения, които приготвят фрагменти в областта на туризма, каза през днешния ден във Варна служебният министър на туризма Илин Димитров. Той посочи, че сега тези класове са към 10, а е хубаво да бъдат двойно и даже тройно повече.

Кадрите, които приготвят професионалните гимназии, колежите и университетите у нас за туризма, се осъществят доста добре, добави Димитров. Според него тези образователни заведения са гръбнакът на сектора, като през последните години взаимоотношението сред тях, бизнеса и неправителствения бранш се е засилило доста. Добре е да се създадат стратегии, които удължават заетостта в туризма, да има да вземем за пример обезпечени образования преди или след сезона, сподели още министърът. Според него с създаването на тези хрумвания е редно да се заеме идващото постоянно държавно управление.

Във Варна през днешния ден министър Димитров откри новата образователна година в професионалната гимназия по туризъм. Той подари на образователното заведение икона на Св. Богородица и му връчи грамота за цялостен принос в подготовката на бъдещи експерти за туризма.

По-късно министърът се включи и в тържественото разкриване на образователната година в Икономическия университет в града. Висшето заведение посреща академичната 2022/23 година с нова хибридна облачна инфраструктура и новаторско съдействие с български университети. Новата хардуерна настройка от сървъри и мрежови съставни елементи на ИУ е годна за основаване на Big Data съдържание и изкуствен интелект. Тя включва и сървъри за видео обработка и системи за видео лекции и извършения. Създадени са условия за електронно основан образователен развой въз основа на шерването на запаси между университета и сътрудниците по проекта - Техническия университет – Варна, Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ и Шуменския университет. 

Освен споделената хибридна облачна инфраструктура, образователните заведения имат и съглашения за взаимно образование на студенти. В рамките на плана са основани четири специалности, пилотният банкет по които се осъществя от тази образователна година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР